Overgang in de omgeving van Haarlem

Overgang in de omgeving van Haarlem

Begeleiding bij de overgang in de omgeving van Haarlem


De overgang kan een vervelende periode zijn. Hormonale schommelingen kunnen uw leven namelijk aardig op zijn kop zetten. Hierdoor zijn sommige vrouwen niet meer in staat goed te functioneren of zichzelf zelfs helemaal kwijt. Vervelende symptomen als opvliegers, migraine, stemmingswisselingen, slaapstoornissen, incontinentie, slecht concentreren, prikkelbaarheid en nachtelijk zweten zijn slechts een greep uit de vele klachten die door de hormonale schommelingen tijdens de overgang veroorzaakt kunnen worden. Veel hormonale klachten zijn echter gelukkig, met de juiste methoden, vrij gemakkelijk te verhelpen. Bent u op zoek naar professionele begeleiding tijdens de overgang in de omgeving van Haarlem? In dat geval bent u bij Care for Women-Noordwijk aan het juiste adres. Onze specialiste op het gebied van vrouwengezondheid kan u begeleiden bij het vinden van oplossingen die aansluiten bij uw klachten en persoonlijke behoeften.

Neem contact op

Begeleiding bij de overgang in de omgeving van Haarlem: het menopauze traject


De menopauze is de laatste menstruatie die een vrouw in haar leven zal ervaren. De overgang betreft de hele fase waarin de eierstokken langzaamaan ophouden met het produceren van het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen. De duur en klachten die komen kijken bij de overgang verschilt per vrouw. Toch hebben vele vrouwen te maken met vervelende klachten die tot op zekere hoogte het normaal functioneren en leven beïnvloeden. Met behulp van professionele begeleiding tijdens de overgang in de omgeving van Haarlem komt u alles te weten over uw klachten en de mogelijke oplossingen. Dit zogenoemde menopauze traject bestaat gemiddeld uit drie gesprekken waarin onder andere wordt bekeken wat aan de betreffende klachten kan worden gedaan en hoe eventuele gezondheidsrisico’s kunnen worden verminderd. Na dit traject zal u meer inzicht hebben in de gezondheidsrisico’s die voor u van groot belang zijn en hoe u vervolgens op een gezonde manier ouder kunt worden.Menstruatie- en PMS (premenstrueel syndroom) consult


Bent u op zoek naar een professioneel menstruatie- en PMS consult in de omgeving van Haarlem? Vier procent van de vrouwen kampt met het premenstrueel syndroom. Degenen die te maken hebben met dit syndroom ervaren in de tweede helft van de menstruatiecyclus (dus nog voordat de menstruatie begint) ernstige emotionele en lichamelijke klachten. Aan het begin van de menstruatie verdwijnen deze klachten vervolgens weer. De klachten zijn bij sommige vrouwen zo intens dat normaal functioneren haast onmogelijk wordt. Wanneer PMS zo’n enorme invloed op uw leven heeft, wilt u hier uiteraard iets aan doen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die de klachten kunnen verminderen. Deze oplossingen zijn te vinden in voeding, stressmanagement en beweging. Ook plantaardige supplementen zijn vaak helpend. Voor een professioneel PMS consult in de buurt van Haarlem bent u bij Care for Women-Noordwijk aan het juiste adres. Tijdens dit consult worden uw klachten duidelijk in kaart gebracht om hier vervolgens gezamenlijk een passende oplossing voor te vinden.

Neem contact op

Overgang begeleiding in de omgeving van Haarlem: onze specialiste


Marion Smit, de specialiste achter Care for Women-Noordwijk, weet uit ervaring hoe vervelend hormonale disbalans en alle bijkomende klachten kunnen zijn. Zo weet zij als geen ander dat het vinden van een juiste oplossing en/of het uitleggen van de ernst van uw klachten soms erg lastig kan zijn. Vanuit dat oogpunt is Marions interesse op het gebied van vrouwengezondheid gestegen. Nu gaat haar passie elke dag opnieuw uit naar het bieden van een luisterend oor en informatie en advies verstrekken met betrekking tot de klachten van andere vrouwen.

Neem contact op