PMS in de omgeving van Leiden

PMS in de omgeving van Leiden

PMS Support in de omgeving van Leiden


Vrouwen die veel klachten ervaren in de twee weken voor de menstruatie, hebben last van het premenstrueel syndroom ofwel PMS. Dat wil zeggen dat  ze met name in de tweede helft van de menstruatiecyclus last hebben van vervelende lichamelijke en psychische klachten. Nare symptomen als vermoeidheid, gespannen borsten, slapeloosheid, stemmingswisselingen, snel geïrriteerd zijn, migraine, buikpijn en lage rugpijn zijn slechts een greep uit de 150 verschillende klachten die momenteel bekend zijn met betrekking tot het premenstrueel syndroom. Veel van deze klachten zijn echter gelukkig, met de juiste methoden, te verminderen of zelfs te verhelpen. Bent op op zoek naar professionele hulp op het gebied van PMS in de omgeving van Leiden? In dat geval bent u bij Care for Women-Noordwijk gegarandeerd aan het juiste adres! Tijdens één of meerdere consulten met onze expert op het gebied van vrouwengezondheid ontvangt u professionele begeleiding tijdens uw zoektocht naar passende oplossingen.

Neem contact op

PMS consult in de omgeving van Leiden: menstruatie- en PMS consult


Kampt u met vervelende klachten tijdens uw cyclus en heeft u last van PMS? Wilt u graag ondersteuning bij het aanpakken van uw  hormonale klachten en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn op dit gebied? In dat geval zou u baat kunnen hebben bij een professioneel menstruatie- en PMS consult in de buurt van Leiden. Als u tot de groep vrouwen behoort die last heeft van het premenstrueel syndroom weet u dat lichamelijke en/of psychische klachten een grote stempel drukken op uw sociale en professionele leven en ook uw welbevinden flink beïnvloeden. Tegenwoordig is er gelukkig veel kennis beschikbaar, vanuit zowel de reguliere zorg als de alternatieve geneeswijzen, als het gaat om oplossingen die hormonale klachten kunnen verminderen en soms zelfs laten verdwijnen. Deze oplossingen zijn te vinden in voeding, stress management en beweging. Ook plantaardige supplementen zijn vaak helpend. Heeft u behoefte aan een professioneel PMS consult in de buurt van Leiden? Bij Care for Women-Noordwijk bent u in dat geval aan het juiste adres! Na afloop van het consult heeft u meer kennis over het ontstaan van uw klachten en gaat u naar huis met concrete oplossingen.Ondersteuning bij de overgang: het menopauze traject


De menopauze is de naam van de allerlaatste menstruatie van een vrouw. De levensfase rondom de menopauze waarin de eierstokken langzaamaan ophouden met het produceren van vrouwelijke geslachtshormonen wordt de overgang genoemd. De duur van de overgang en de klachten die optreden variëren van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen merken weinig verandering in deze fase, maar het merendeel van de vrouwen ervaart in meer of mindere mate overgangsklachten. Heftige klachten, zoals opvliegers, nachtzweten, droge slijmvliezen, stemming klachten, slaapproblemen, gewrichtsklachten, concentratieproblemen etc. kunnen het sociale en professionele leven en het welbevinden behoorlijk beïnvloeden. Veel vrouwen ervaren deze fase als een periode waarin ze zichzelf kwijt zijn. Deze fase van transformatie is dan ook voor veel vrouwen behoorlijk ingrijpend. Een steuntje in de rug, een luisterend oor, uitleg en oplossingen om klachten te verminderen kunnen ervoor zorgen dat vrouwen in deze periode overeind blijven. Heeft u hulp nodig tijdens deze intensieve fase, wellicht heeft u dan baat bij professionele ondersteuning op het gebied van de overgang in de omgeving van Leiden. Care for Women-Noordwijk heeft een speciaal menopauze traject ontwikkeld dat gemiddeld uit drie gesprekken bestaat. Tijdens deze consulten leert u wat de oorzaak is van uw klachten, hoe u uw klachten kunt verminderen, krijgt u tips met betrekking tot de gezondheidsrisico’s na de overgang en hoe u deze kunt beperken. Na dit traject heeft u meer grip op uw klachten en heeft u in kaart hoe u op een gezonde manier oud kunt worden. 

Neem contact op

PMS support in de omgeving van Leiden: de specialiste


Marion Smit is specialiste op het gebied van vrouwengezondheid en hét gezicht achter Care for Women-Noordwijk. Zij spreekt uit ervaring wanneer we het hebben over de impact van hormonale disbalans en de bijkomende klachten. Zo begrijpt Marion als geen ander hoe lastig het kan zijn om de ernst van uw klachten uit te leggen aan uw omgeving en/of een juiste oplossing te vinden die uw klachten kan verhelpen/verminderen. Door haar eigen ervaringen is Marions passie voor het helpen van vrouwen die te maken hebben met hormonale disbalans gestegen. Vanuit dat oogpunt haalt zij dan ook elke dag opnieuw energie uit het bieden van een luisterend oor en het vertrekken van informatie en een passend advies.

Neem contact op